Call us today for enquiry: +60103711691

6 Tips Menjaga #KabinetBilikMandi 🛁 Mood Kembali Baik Sekelip Mata! 🌟6 Tips Menjaga #KabinetBilikMandi 🛁 Mood Kembali Baik Sekelip Mata! 🌟

Pengudaraan dalam bilik mandi terlalu lembap, 💦 kabinet yang paling baik pun tak boleh tahan. 😥 Sebenarnya, tidak kira apa saja produk yang kita pakai dalam kehidupan harian, ia perlu penjagaan yang baik baru boleh lanjutkan jangka hayat penggunaan!

Berikut kami kongsikan 6 tips menjaga kabinet bilik mandi dalam persekitaran yang lembap! 🤩
 Angkat dan letak kabinet dengan perlahan-lahan semasa pindah, jangan tarik atau tolak. Jika permukaan lantai tidak rata, perlu letak stopper kaki.
 Semasa pemasangan kabinet, jangan letak kabinet di bawah sinaran terik matahari atau tempat yang terlalu kering, sebaliknya letak di tempat yang mempunyai pengudaraan yang baik.
 Jika kabinet ada retakan, boleh tutup dengan campuran cat dan pigmen untuk mengelakkan kerosakan jangka panjang. Akan tetapi, pastikan warna cat sama dengan warna asal agar tidak ada kesan retakan.
 Sentiasa guna kain lembut untuk lap kabinet. Boleh sembur sedikit bahan pencuci pada kain lembut sebelum lap.
 Kerja pembersihan harian bagi kabinet boleh guna air bersih, bahan pencuci atau air sabun.
 Akhir sekali, jangan lupa selalu jaga kebersihan singki seramik di atas kabinet! Jika ada calar yang disebabkan oleh habuk atau pasir halus, permukaannya akan tergores sekiranya tidak dibersihkan tepat pada masa.

Tips penjagaan di atas mudah saja kan? Sebenarnya, cara-cara penjagaan harian tidak rumit, asal jaga dengan betul, anda tidak perlu bimbang atau pening tentang kos pembaikan! 🙅‍♀️💸

Ingin mengetahui lebih lanjut? PM kami sekarang! 📥
----------------------------
Kami mempunyai pengalaman selama 8 tahun dalam menghasilkan dan memasang #AluminiumKabinet serta #PintuElektrikAluminium untuk lebih daripada 5000 isi rumah! Kami mempunyai reka bentuk dan gaya pelbagai jenis!
Sekiranya anda ingin menukar kabinet aluminium, segera hubungi kami! 📩📞
.
Ingin mengetahui lebih lanjut?
1️⃣ Kunjungi showroom kami di Bukit Jalil.
2️⃣ Klik pautan di bawah untuk menghubungi kami melalui whatsApp, kami akan melayani anda secepat mungkin! 📲
👉 http://bit.ly/WhatsApp_WecoCabinet_1
👉 http://bit.ly/WhatsApp_WecoCabinet_2
.
Kabinet aluminium #Weco paling tahan lama serta mampu memenuhi keperluan anda!
Sama ada rumah baru atau rumah lama, kami pasti akan menggunakan kualiti terbaik, bagi mencapai hasil terbaik untuk anda!
.
#OnlyinWeco


View Full Post Here
https://www.facebook.com/WecoMalaysia/posts/1091015678101138